Amerikai palacsinta filmekben

amerikai palacsinta filmekben

Az is mutatja, hogy az amerikai palacsinta mennyire népszerű étel, és mennyire a hétköznapok része, hogy számos filmben és sorozatban előfordul, hogy a szereplők palacsintát készítenek, vagy palacsintát esznek. Íme néhány ikonikus filmjelenet, ahol a palacsinta is szerepet kapott.

Amerikai palacsinta filmekben

Esőember

Az esőember egy igazi klasszikus Tom Cruise és Dustin Hoffmann főszereplésével, ami 4 Oscar díjat is nyert. A film egyik ikonikus jelenete, mikor Charlie és Ray betérnek egy palacsintázóba, mivel az autista Ray számára minden kedd palacsinta nap, palacsintát kell enni. Rayt zavarja, hogy nem minden úgy van, mint amihez ő hozzászokott, és elkezdi mondogatni, hogy  “Naná, hogy nincs juharszirup az asztalon”.

Ponyvaregény

Quentin Tarantino gyakran alkalmaz olyan jeleneteket a filmjeiben, ahol a szereplők étkeznek. Így van ez a Ponyvaregényben is, ahol Samuel L. Jackson és John Travolta karaktere, egy klasszikus amerikai reggelit elfogyasztva beszélik át a dolgokat.

Amerika kedvencei

“Nincs olyan szomorúság, amit ne lehetne palacsintával gyógyítani.” – ezt vallja Julia Roberts is az Amerika kedvencei filmben, ahol egy jó nagy adag palacsintával próbálja a bánatát enyhíteni.

500 nap nyár

A szakítás mindig nehéz ügy, és az 500 nap nyár szereplőjének bánatán már a palacsinta sem tud segíteni, mert érintetlenül marad a tányéron.

Jóbarátok

A palacsinta megfordítása sokszor kihívást jelent, de semmi pánik, Joey megmutatja, hogyan kell ezt csinálni!

Szívek szállodája

A Szívek szállodája két főszereplője, Lorelai és Rory a gyorsétel imádatukról voltak híresek, és legtöbbször Luke kávézójában hódoltak ennek az imádatuknak. Az alábbi jelenetben Lorelai a szokásos reggeli palacsintáját kéri, de az édesapja figyelmezteti, hogy reggel fontos valami egészségeset is enni, mint például egy fél grapefruit.

Agymenők

Az amerikai palacsinta az Agymenők sorozatban is többször szerepet kap.

Az alábbi jelenetben Bernadette Howard édesanyjával készít közösen palacsintát Howard számára.

Ebben a jelenetben Sheldon meg szeretné győzni Leonard-t, hogy őt vigye Svájcba, ezért ágyba viszi neki a reggelit és Frodó alakú palacsintát készít neki.