Mini amerikai palacsinta

mini amerikai palacsinta banánnal

Mini amerikai palacsinta méretben ugyan kisebb, de élvezetben ugyanakkora mint az eredeti amerikai palacsinta! Ráadásul nagyon kreatívan fel lehet használni, a gyerekek imádni fogják!

Mini amerikai palacsinta hozzávalók:

  • 195 g liszt
  • 30 g kristálycukor 2 evőkanál
  • 3 g só – 1/2 teáskanál
  • 14 g sütőpor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 tesákanál vanília kivonat

Mini amerikai palacsinta recept:

A mini amerikai palacsinta tésztáját ugyanúgy kell elkészíteni, mint a hagyományos amerikai palacsinta tésztáját.

1.Első lépésként olvaszd fel a vajat és hagyd kicsit visszahűlni. Mivel az olvasztott vajat össze kell majd keverni a tojással, nem szabad, hogy túl meleg legyen, mert akkor a tojás kicsapódik.

2. Langyosítsd meg a tejet, így az olvasztott vajjal könnyebben fog elkeveredni.

3. Tedd egy edénybe a tojást, habard el, majd add hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot és keverd össze.

4. Egy másik edénybe tedd a lisztet, sót, cukrot, sütőport és keverd össze. A sütőpornak köszönhetően fog az amerikai palacsinta megemelkedni, fontos, hogy egyenletesen legyen a tésztában. Ezt úgy tudod elérni, ha a liszttel elkevered, még mielőtt hozzá adnád a nedves hozzávalókat.

5. Öntsd a tejes-vajas keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével kezdd el keverni. A tökéletes amerikai palacsinta tésztához fontos, hogy nem szabad túlkeverni. Csak addig keverd, míg össze nem áll a tészta. Az amerikai palacsinta tészta állaga sokkal sűrűbb, mint a Magyarországon megszokott palacsintáénak.

 

amerikai palacsinta tészta

Mini amerikai palacsinta sütése

A mini amerikai palacsintát pihentetés nélkül azonnal kezd el sütni. Erre azért van szükség, mert a sütőpor amint nedvességgel találkozik reakcióba lép, ha pihenteted a tésztát a sütőpor kevésbé fogja kifejteni a hatását.

1.A mini amerikai palacsinta sütéséhez melegíts fel egy serpenyőt vagy a sütőlapot, majd vedd vissza a lángot közepesre.

2. Tegyél egy kis vajat vagy olajat a serpenyőbe, de ha tapadásmentes edényt használsz, akkor ezt ki is hagyhatod.

3. Tegyél a serpenyőbe egy kb. egy evőkanálnyi mennyiségű tésztát, hogy 3-4 néhány centiméter átmérőjű palacsintát kapj. De ez igazából egyéni ízlés kérdése, hogy mekkora palacsintákat szeretnél sütni.

4. Süsd a palacsintát míg a teteje kezd megszilárdulni, buborékok jelennek meg a tésztán és az alja már aranybarnára sült.

5. Egy sütőlapát segítségével egy határozott mozdulattal fordítsd meg az amerikai palacsintát és süsd meg  másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban sül.

mini amerikai palacsinta sütése

 

Mini amerikai palacsinta tálalása

A mini amerikai palacsintát ugyanolyan feltétekkel vagy  palacsinta öntettekkel, gyümölcsökkel tálalhatod, mint a hagyományos amerikai palacsintát.

De készíthetsz nyársat is, a mini palacsintákat megkenheted nutellával, lekvárral, és gyümölcsökkel váltakozva nyársra fűzheted.

 

mini amerikai palacsinta nyárs

Összegzés
recipe image
Recept neve
Mini amerikai palacsinta
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő