Mini amerikai palacsinta

mini amerikai palacsinta banánnal

Mini amerikai palacsinta méretben ugyan kisebb, de élvezetben ugyanakkora mint az eredeti amerikai palacsinta! Ráadásul nagyon kreatívan fel lehet használni, a gyerekek imádni fogják!

Mini amerikai palacsinta hozzávalók:

  • 195 g liszt
  • 30 g kristálycukor 2 evőkanál
  • 3 g só – 1/2 teáskanál
  • 14 g sütőpor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 tesákanál vanília kivonat

Mini amerikai palacsinta recept:

A mini amerikai palacsinta tésztáját ugyanúgy kell elkészíteni, mint a hagyományos amerikai palacsinta tésztáját.

1.Első lépésként olvaszd fel a vajat és hagyd kicsit visszahűlni. Mivel az olvasztott vajat össze kell majd keverni a tojással, nem szabad, hogy túl meleg legyen, mert akkor a tojás kicsapódik.

2. Langyosítsd meg a tejet, így az olvasztott vajjal könnyebben fog elkeveredni.

3. Tedd egy edénybe a tojást, habard el, majd add hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot és keverd össze.

4. Egy másik edénybe tedd a lisztet, sót, cukrot, sütőport és keverd össze. A sütőpornak köszönhetően fog az amerikai palacsinta megemelkedni, fontos, hogy egyenletesen legyen a tésztában. Ezt úgy tudod elérni, ha a liszttel elkevered, még mielőtt hozzá adnád a nedves hozzávalókat.

5. Öntsd a tejes-vajas keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével kezdd el keverni. A tökéletes amerikai palacsinta tésztához fontos, hogy nem szabad túlkeverni. Csak addig keverd, míg össze nem áll a tészta. Az amerikai palacsinta tészta állaga sokkal sűrűbb, mint a Magyarországon megszokott palacsintáénak.

 

amerikai palacsinta tészta

Mini amerikai palacsinta sütése

A mini amerikai palacsintát pihentetés nélkül azonnal kezdd el sütni. Erre azért van szükség, mert a sütőpor amint nedvességgel találkozik reakcióba lép, ha pihenteted a tésztát a sütőpor kevésbé fogja kifejteni a hatását.

1.A mini amerikai palacsinta sütéséhez melegíts fel egy serpenyőt vagy a sütőlapot, majd vedd vissza a lángot közepesre.

2. Tegyél egy kis vajat vagy olajat a serpenyőbe, de ha tapadásmentes edényt használsz, akkor ezt ki is hagyhatod.

3. Tegyél a serpenyőbe egy kb. egy evőkanálnyi mennyiségű tésztát, hogy 3-4 néhány centiméter átmérőjű palacsintát kapj. De ez igazából egyéni ízlés kérdése, hogy mekkora palacsintákat szeretnél sütni.

4. Süsd a palacsintát míg a teteje kezd megszilárdulni, buborékok jelennek meg a tésztán és az alja már aranybarnára sült.

5. Egy sütőlapát segítségével egy határozott mozdulattal fordítsd meg az amerikai palacsintát és süsd meg  másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban sül.

mini amerikai palacsinta sütése

Ha szabályos kör alakú és egyforma méretű palacsintákat szeretnél sütni, akkor használhatsz mini amerikai palacsinta sütőt, amit kifejezetten erre találtak ki.

Mini amerikai palacsinta tálalása

A mini amerikai palacsintát ugyanolyan feltétekkel vagy  palacsinta öntettekkel, gyümölcsökkel tálalhatod, mint a hagyományos amerikai palacsintát.

De készíthetsz nyársat is, a mini palacsintákat megkenheted nutellával, lekvárral, és gyümölcsökkel váltakozva nyársra fűzheted.

 

mini amerikai palacsinta nyárs

Összegzés
recipe image
Recept neve
Mini amerikai palacsinta
Közzétéve
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő